Maandag is vaak ‘zendingsdag’ en kunnen kinderen van de basisschool geld meenemen voor de zending.* Dit keer spaart de Bron voor een GAiN-project voor Roma-kinderen, zodat zij ook een Vakantiebijbelweek mee kunnen maken. Want veel van de kinderen en hun ouders gaan met vakantie, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd.

2013 vakantie bijbel week Oekraïne GAiN (5)Romakinderen in Oekraïne gaan lang niet altijd naar school, voor hen rijgen de dagen zich aan elkaar zoals altijd. ‘Kunnen we iets vinden om te doen, vinden we iets wat we kunnen verkopen, hebben we vanavond voldoende eten’. Romagezinnen die hun kinderen wel naar school sturen, investeren alles om hun kinderen toekomst te geven. Vakantie is ook dan een woord met beperkte betekenis.

Vakantiebijbelweek Oekraïne
Projecteider Jan Boonen maakt deze zomer met een groep vrijwilligers een hulpreis  naar Oekraïne. Daar organiseren ze een vakantieweek voor Romakinderen. In een dorpje waar niet eerder een activiteit was. Het team is gevraagd door de lokale jeugdleiders uit een naburige kerk om voor de kinderen en jongeren een Vakantiebijbelweek te organiseren.  Deze week is een eerste stap richting structureel kinder- en opbouwwerk. GAiN heeft meer Vakantiebijbelweken gepland en daarom is uw gift van harte welkom.

Help mee!
Voor 35 euro geeft u één Roma kind een onvergetelijke week! Geef moed en perspectief aan kinderen met uw gift via iDeal via een machtiging of eigen telebankieren: NL29ABNA0451636015 | GAiN te Doorn ovv Vakantiebijbelweek (code 7050)

* Je kunt elke dag zendingsgeld meegeven, zo leren de kinderen ook om geld te geven en delen in hun rijkdom.

Reageren