20140725 reveilweekVoor de zesde keer in ons leven gingen we als gezin naar de reveilweek, een verdiepingsweek rondom de Bijbelse persoon Jacob. Het thema dit jaar was: ‘Ik laat je niet gaan.’ Een indruk van deze top-week in tien punten in willekeurige volgorde. 

  1. PH clan > Als PH-clan waren we samen aan het kamperen. Het was waardevol om samen op te trekken, elkaar beter te leren kennen en ’s nachts te chillen.
  2. Zon > Het weer was prima, tussen de 25 en 30 graden, ‘blotebassie-weer’, alleen maandag hadden we een regendagje met 25 mm neerslag.
  3. Modder > Op ons plekje liep het regenwater niet goed weg. Gevolg: modder onder de tent. Gelukkig vonden we vlonders die we onder het grondzeil legden en voor onze tent creëerden we een terras.
  4. Muizen > Fr@n(ien slaapt licht en hoorde ’s nachts de muizen lopen en knagen. Bleek dat de muizen zelfs in de keukenkast zaten, dat was nieuw voor ons. De tweede nacht was ik het zat, plette een muis met een pak hagelslag en doodde hem met een aardappelschilmesje. RIP
  5. Dramadriehoek > Jacobs leven was onderdeel van een familie soap. Hij loog en bedroog en was een strateeg. Zijn gedrag paste prima in de dramadriehoek (dader, slachtoffer, redder) Toch koos hij er vaak voor om te vergeven; het recht op vergelding op te geven.
  6. Generaties > Het verhaal van Jacob staat niet op zichzelf. Door de familiegeschiedenis zie je dat hij een schatkist met zich mee draagt, maar ook mindere dingen meeneemt uit het verleden. Hoe ga je daar zelf mee om en geef je dat weer door aan je eigen kids?!
  7. Sporten > Dit jaar was er voor het eerst een beetje zand gestort op het volleybalveldje, waardoor het wat aangenamer volleyballen.  Samen met mijn broertje heb ik een voetbaltoernooitje georganiseerd voor kids van 6 – 12 jaar.
  8. kamcreperen > Het terrein waarop het gehouden wordt is de Kroeze Danne in Delden. Al jaren komen we hier, maar de voorzieningen zijn nog steeds belabberd en ontoereikend voor de vele kampeerders. Een vriend van mij vatte het beheer goed samen: ‘Als camping ondernemer zou ik me de ogen uit de kop schamen.’
  9. Vluchteling > Tijdens een avonddienst vertelde een vluchteling uit Rwanda haar indrukwekkende verhaal over de vlucht. Ze vertelde over de verschrikkingen tijdens de vlucht en zich uiteindelijk in Nederland kon vestigen. Aan het einde sloten we af met gebed en vroegen vergeving hoe we als christenen, maar ook als land omgaan met  deze groep mensen.
  10. Minuut stilte > Voor de nabestaande van de slachtoffers van de vliegtuigcrash van vlucht MH17, hielden we een minuut stilte. Erg indrukwekkend. De speech van de koning werd voorgelezen en we zongen het lied: ‘Heer ontferm u over ons’.

 

 

Reageren