VERKEER-VOETGANGERS-OVERSTEKENTwee jaar geleden hadden Francien en ik een goed gesprek en kregen sterk het verlangen om de zending in te gaan. Nu, zijn er heel wat deuren geopend / stationnen gepasseerd of lichten op groen gesprongen. Hieronder een opsomming waarin we hebben ervaren dat God ons zegent in de oriëntatie om de zending in te gaan.  De een noemt het misschien toeval, maar wij ervaren dat als ‘leiding van boven.’

  1. Inwerken > In Albanië is een Nederlands echtpaar met drie kids, dat ook door iTeams is uitgezonden, er al vijf jaar woont en ons in Korca wil helpen inwerken en acclimatiseren. Hoeveel moeilijker was het geweest als je zelf allemaal het wiel moest uitvinden.
  2. Huisvoorziening > Een echtpaar uit onze wijk zal zich over ons huis ontfermen, als wij in het buitenland bivakkeren. We vonden dit lastig om in te schatten, maar voor ons stulpje was veel animo.
  3. Familie Abd0 > De laatste tijd hebben we contact met een gezin dat gevlucht is uit Syrië en in Nederland start. Wij zullen ons net als hen wonen en aan een vreemde cultuur moeten wennen. Bijzonder dat we hun nu op weg mogen helpen in de Nederlandse cultuur.
  4. TFC > Toen we mensen vroegen voor ons TFT (Thuis Front Team), gaven allemaal een positief antwoord. Helaas krabbelden twee dames met logische reden terug. De zoektocht duurde wat langer, maar een bevriend stel willen hun schouders er onderzetten en het TFC is rond.
  5. Gezonden baby > Tijdens ons proces waren we in verwachting. S:las werd (gezond) geboren en ontwikkeld zich goed. De zwangerschapshormonen bleven langer dan gedacht hangen bij Fran(ien, maar uiteindelijk was ook zij rond oud & nieuw om, klaar om te gaan.
  6. Positieve test > Tijdens het proces hebben we beide een uitgebreide psychologische test ondergaan. We werden doorgezaagd en werden uiteindelijk geschikt verklaard om te functioneren in een vreemde omgeving / cultuur.
  7. Oriëntatie reis > Vorig jaar mei hebben we een oriëntatiereis ondernomen. In tien dagen hadden we tien gesprekken met zendelingen. We hebben deze verkenning van het land als zeer positief ervaren.
  8. kinderen enthousiast > De kinderen vragen vaak; ‘wanneer gaan we nou naar Albanië?’ Wat het werkelijk betekent weten ze niet, maar hebben zin in om te verhuizen. JoS:a, draagt al 15 maanden een pols-zweetbandje met de Albanese vlag, dat vinden het bijzonder.
  9. Vacature in het veld > Bij de lokale organisatie Kenedy Foundation zijn we enthousiast over onze komst. We dachten eerst dat er geen zendelingen welkom waren, maar later kregen we toch het bericht dat we welkom zijn.
  10. Stap verder > Voor zowel Fran(ien als mij is deze stap, de verhuizing naar Albanië, een stap verder in de richting die we nu al doen qua werk. Ik ben nu actief vanuit Nederland voor een zendings-/ontwikkelingsorganisatie (GAiN) en ga dit in het buitenland doen. Fran(ien staat voor de klas en gaat privé les geven aan onze kinderen. Bijzonder is dat ze voor haar verlof altijd groep 5,6 en 7 had. Het afgelopen jaar en komende jaar doet ze juist ervaring op in groep 3,4 en 8.

Een financieel groen licht
De laatste stap is een financiële stap. We hebben mensen in onze omgeving gevraagd om ons (maandelijks) te supporten. We willen er op vertrouwen dat o0k dit goed komt. U kan ook ‘dit licht op groen’ zetten via: NL44RABO0342809970 t.n.v. Iteams inzake Pijnacker Hordijk. (Ermelo) (belastingaftrekbaar)

Reageren