Avonturen, we zijn er dol op,m aar nemen vaak amper de tijd om ze uit te voeren, behalve tijdens vakanties dan… Avontuur is makkelijk te creëren, je doet iets wat eigenlijk niet mag of doet iets ongewoons en voila, het avontuur is geboren. Ons avontuur begon met het idee over een vlot en een eiland…

testvaart catamaran vlot 5J0s:a herinnerde zich nog het melkpakkenvlot, maar dat was best een gedoe. De melkpakken ruilden we in voor piepschuim dakisolatie, gevist uit een container. Puntje eraan gezaagd en een overbrugging gemaakt. Whoppa, het catamaranvlot was geboren. Het doel was een eiland in het Veluwemeer. Ik was er nog nooit geweest, maar hoorde dat het een haventje had en je er wel kon overnachten.

Met z’n tweeën pasten we net op het vlot, maar met kampeerspullen erbij was het te zwaar. Vanaf het strand bij Polsmaten ben ik eiland de Ral gelopen en het vlot trok achter me aan. Jos:a kletste honderd uit en voelde zich de menner op de koets. Vlak bij het eiland was het erg mooi, zeker met de zonsondergang. We visten een dode rat uit het water, sprokkelden hout, stookten fikkie, deden een spelletje en verkenden het eiland.

Na de overnachting in het tentje trok ik ’s ochtends het vlot terug. Midden in het Veluwemeer, vloog een Chinook helikopter laag over ons heen. Echt gaaf zo’n vader-zoon avontuur!

Reageren