20140625 snoep schoolreisVandaag zijn de jongens op schoolreis en morgen gaat de oudste. In de brieven aan de ouders wordt nadrukkelijk vermeld dat er niet teveel snoep mee mag. Eigenlijk geen snoep, maar vooruit, eentje maar, omdat het erbij hoort. Snoep en schoolreis is langzamerhand een Nederlandse traditie geworden. Daarmee samen is ongeveer een wapenwedloop losgebarsten wie de felste, meeste, lekkerste suikers bij zich heeft.

Jamin vaart er wel bij, maar ik vraag me af of we dit wel moeten willen. Je kind volgooien (soms wel 500 gram! of voor 4 euro) tijdens een uitje met snoep. De helft van Nederland is overvoed en wij leren onze kinderen dat bij een uitje snoep (patat en een ijsje) hoort. Sommige scholen nemen het teveel aan snoep in, mede omdat kinderen overgeven van de overdaad aan zoetstoffen.

Bij een goed feestje hoort lekker eten, maar laten we wel ons bezinnen, wat we de kinderen meegeven en voorleven. Ik wens iedereen een mooie schoolreis toe!

Reageren