Omdat de kids twee aan twee slapen fungeert de zolder als boekenkast, speelzolder én logeerkamer. Nu was de Opwekkingconferentie aan de gang en wilde mijn nichtje met twee vriendinnen een programma onderdelen bijwonen op twee dagen. Ze stelde de brutale vraag of ze bij ons een nachtje konden overnachten. Dat bleek agendatechnisch gezien haalbaar. Dus, geen probleem,  kom maar logeren.

Na de logeerpartij, realiseerde ik me dat gastvrijheid een groot goed is. Iets wat niet te koop is, maar wat ontzettend mooi is om te geven en te ontvangen. Onze Syrische achterburen hebben ook zoveel gastvrijheid in hun DNA dat ik er jaloers op ben. Wip ik even aan, krijg ik een groot bord voor mijn neus gezet en word ik toch vriendelijk geacht dit even op te eten. En zeggen ze: “I missed you too much”, omdat ik al een aantal dagen niet ben langs geweest. Ik grap dan terug dat ik er Nu toch ben…

Als ik van A naar B hobbel heb/neem/maak ik vaak te weinig tijd voor spontane ontmoetingen, die ik best wel erg waardevol vind. Praktijk en theorie liggen niet altijd in een lijn, blijkt maar weer, maar de theorie blijft de praktijk wel scherp houden.

Lees ook de blog van mijn broer over zijn gastvrijheid ervaring in Midden-Amerika20140608 Gastvrijheid

Reageren