Trade of innocents is geen feel good movie. Het is een film die gaat over een onderwerp, wat voor veel van ons een ver weg show is en waar je niet te veel over wil nadenken. In Zuid-Oost Azië werken tienduizenden, met name meisjes en kinderen, in de prostitutie. Pedoseksuelen kunnen daar naar hartenlust hun passie botvieren op onschuldige kinderen. Deze film gat over deze onrechtvaardige situatie.

Korte filmbeschrijving
Na het overlijden van hun dochter besluit het echtpaar Alex en Claire te emigreren naar Zuid Oost Azië. Claire wordt vrijwilliger bij een opvanghuis voor meisjes die uit de slavernij gered zijn. Alex werkt als onderzoeker naar mensenhandel en probeert samen met de lokale autoriteiten het criminele netwerk achter de human trafficking op te rollen.

Groeiende aandacht
Het onderwerp mensenhandel en kinderhandel heeft steeds meer de aandacht. Discovery maakte een documentaire daarover in Thailand die staat op youtube. Er zijn meerdere films over dit onderwerp, waaronder de film human trafficking. In deze film realistische film wordt geweld en grof taalgebruik gebruikt, iets wat zeker realistisch is, maar in Trade of innocents weinig voorkomt. Zeker ook interessant is de undercover operatie van Terre des Hommes over Sweetie, die het probleem van reizende pedoseksuelen wereldwijd op de kaart zette.

Trade of Inncocents | 12 jaar | 91 minuten | triller | neema

 

Reageren