fiva la favelaBrazilië staat deze maand in de schijnwerpers vanwege het WK. Toch heeft Brazilië ook een heel andere kant. “Volgens schattingen van Amnesty International leven er in Brazilië zo’n zeven miljoen kinderen op straat. Drugsverslaving, lijm snuiven, prostitutie en kleine criminaliteit is onder straatkinderen wijd verbreid. Een land wat haar eigen kinderen geen toekomst kan bieden, zou geen cent moeten uitgeven aan dit sportevenement wat veel meer gaat kosten dan het de regering van Brazilië zal opleveren!” Dat zegt Jan Wolsheimer.

Jan is initiatiefnemer van ‘Fifa la Favela’, een actie waarbij Nederlanders bij ieder doelpunt van het Nederlands Elftal en Brazilië geld doneren aan zendingsprojecten in Brazilië. Want, zo stelt hij, voetbal is een geweldige sport, maar tegelijkertijd mogen we onze ogen niet sluiten voor het onrecht in Brazilië tijdens het WK.

Het is een mooi voorbeeld van een simpele actie, een snelle website en het aanhaken bij een iets wat leeft bij de Nederlandse bevolking.

Bekijk de website en doneer vanavond nog een paar euro aan Fifilafavela, we gaan toch winnen 😉

Reageren