Gisteren wandelden we als gezin door het centrum. Terwijl we bij een supermarkt liepen, kwam er een oude vrouw aanlopen met een volle boodschappenkar. Spontaan bood ik aan dat ik haar boodschappen even in de auto wilde zetten. Terwijl ik dat deed vertelde ze dat ze blij was met mijn hulp, dat haar man te oud was om boodschappen te doen en ze zelf reuma had.

20140531 A naar BDure auto, maar rijden ho maar
Een maand geleden reed ik op de snelweg. Ik had een karretje achter me aan en zag in de verte een auto met pech zag staan. Ik besloot te stoppen om te kijken of ik kon helpen (hoewel ik zeer weinig verstand van auto’s heb). De auto was van een Pool die in een dikke Duitse bak had met allerlei luxe opties, veelal elektronisch. Het probleem was, dat hij geen stroom had. De kofferbak kon niet meer open/dicht, de automaat deed het zelfs niet (kon dus niet meer rijden) en tot overmaat van ramp was zijn telefoon leeg en kon hij niet opgeladen. Gelukkig had ik in mijn oude auto wel een aanstekeringang, zodat hij even zijn telefoon kon opladen en een vriend kon bellen, die hem verder kon helpen.

Van A naar B via Jezus
Onderweg gebeurt het, dat zie je aan deze twee verhalen. Ik reis vaak van A naar B en heb weinig oog voor de omgeving omdat ik haast heb (typisch Nederlands). Toch dwing ik mijzelf om open te staan voor dingen die onderweg gebeuren. Dat heb ik niet van mezelf, maar leer ik van Jezus. Heel veel dingen gebeuren als Jezus van A naar B gaat. Denk maar aan Zacheus, en Jaïrus, maar ook de vele wonderen die hij onderweg deed. Dat kwam omdat hij tijd had, voor deze dingen.

Outfit is leidend voor hulp
Tot slot onderstaand filmpje. Veel mensen reizen met het openbaar vervoer naar hun werk, maar bij een metrostation ligt iemand. Het is het verhaal van de ‘barmhartige samaritaan’ anno 2014. Blijkbaar is het belangrijk wat je outfit is, als je om hulp roept…

Reageren