20140409 aantekeningenboekjeIk ben ouderwets. Ik heb een papieren agenda en een aantekenboekje. Bovenstaand boekje is een souvenir uit Parijs, wat ik intensief heb gebruikt en overal mee naar toe nam. Het bevat aantekeningen van gesprekken, bijeenkomsten en vooral veel todo-lijstjes die een krul hebben als de dingen gedaan zijn. Met het boekje heb ik drie jaar gedaan en gaat nu (net als mijn oude agenda’s) in mijn bewaardoos op zolder. Het boekje bevat geen geheimen, maar wel geheimschrift. Veel mensen kunnen mijn handschrift moeilijk ontcijferen, wat ik erfde van mijn vader…

Als ik later echt kaal ben, (en oud) dan haal ik em eens tevoorschijn om te kijken waar ik me toen druk over maakte. Het boekje  is voor mij een geschreven versie van een fotoboek. Inmiddels heb ik een nieuw boekje in gebruik, een souvenir van een conferentie uit Barcelona.

Reageren