Ik verlang er naar om meer buiten te zijn. Te genieten van de natuur, de buitenlucht of zelfs te fietsen door de regen. Mijn buiten passie uit zich in het organiseren van buiten activiteiten. Inspirerende praatjes op bijzondere plekken, hebben op mij meer impact en het geeft vaak een andere dimensie aan het verhaal. Tel daarbij op dat tijdens mij Dellûfse jeugd ik met Pasen vaak op het marktplein te vinden was om samen met honderden / zo niet duizenden christenen samen te zingen en gestalte te geven aan het echte paasverhaal.

De afgelopen jaren kreeg ik het verlangen om een ‘Paasjubel’ te organiseren. Doel is om samen buiten Pasen te vieren, te vieren dat de dood niet langer een eindstation is, maar dat het een transfer station is. Doel is om samen te paasliederen te zingen, een korte meditatie te horen en elkaar te ontmoeten. We hopen en bidden voor mooi weer en veel mensen.  Hieronder het persbericht wat ik heb geschreven en inmiddels is verzonden naar kerken en de lokale media:

De eerste ‘Paasjubel’ wordt binnenkort op paaszondag 20 april 15:30 op de markt in Nunspeet gehouden. Het is een initiatief om met christenen uit verschillende kerken de paasboodschap te vieren. Samen gedenken we dat Jezus de dood heeft overwonnen. Op de Nunspeetse markt kun je paasliederen luisteren en/of mee zingen en een korte overdenking horen. Iedereen is van harte welkom.

Mensen uit de Vrije Evangelische Gemeente Nunspeet hebben dit initiatief opgepakt. In Delft is sinds 1988 een Paasjubel en jaarlijks komen er ruim duizend christenen uit zeven verschillende kerken. Daarnaast horen veel dagjesmensen en passanten wat Pasen inhoud.

Geadviseerd wordt om zoveel mogelijk op de fiets naar het centrum te komen.

Ik zoek nog mensen die een paar straten willen flyeren en twee BHV’ers.
Neem contact met me op als je hierbij wil helpen.
20140313 poster paasjubel 2014 klein

 

Reageren