Eerder schreef ik dat ik via marktplaats was opgelicht door de 17 jarige C. Saado. Inmiddels zijn we twee weken verder en is de zaak voor mij gelukkig opgelost. Ik wilde een tripp trapp kinderstoel kopen, maakte een deal van 60 eurie met Saado uit Middelburg Rijssen. Vlak nadat ik het geld had overgemaakt kreeg ik van marktplaats het bericht dat de gebruiker was verwijderd vanwege wangedrag.

20140224 marktplaats pitbullDe deal was te mooi om waar te zijn en na het overmaken van het geld hoorde ik niets meer. Geld weg, opgelicht. En dan komt de pitbull* in mij los. Wat deed ik:1) Aangifte doen bij de politie, 2) De aangifte doorsturen naar zijn bank, 3) Zijn gegevens die ik had online zetten, met de vraag of andere benadeelden ook wilden reageren.

Vooral zet 3 was een belangrijke. Hans 1 en Hans 2 bleken ook benadeeld te zijn voor 30 en 175 eurie. Samen verzamelden we de gegevens van de oplichter en wisselden die uit. Daardoor kwam ik erachter dat de oplichter minderjarig was, kreeg zijn bankpas scan en id-scan in handen en zijn thuisadres met vaste en mobiele telefoonnummer. Samen met de andere benadeelden mailden we heen en weer en hielden elkaar op de hoogte. Ik heb de oplichter tweemaal per telefoon indringend op hem ingesproken, maar hij had allemaal smoesjes.

Ik wilde voor een bepaalde tijd zijn politieaangifte digitaal hebben. Dat gebeurde niet. Toen heb ik aangegeven dat hij dezelfde dag nog het geld moest overmaken anders zou ik verdere stappen ondernemen. Het persbericht met zijn naam voor de lokale kranten had ik al klaarstaan. Daarnaast zou een telefoontje met de wijkagent ook helpen, vertelde Hans1 me.

Door het aandringen, had ik vandaag mijn geld weer terug en is dit avontuur ook uit de wereld. Ik laat het hierbij zitten, maar hoop dat Hans1 en Hans 2 ook hun geld terug krijgen. De persoonlijke gegevens van Saado heb ik van internet gehaald.

* Een pitbull bijt zich vast en laat niet snel los.

Reageren