logo-ResonanZ-200pixTijdens deze jaarlijkse terugkerende dag, ‘Blue Monday’ of ‘deprimaandag’, voelen veel mensen zich het meest treurig, neerslachtig of weemoedig. Volgens Wikipedia heeft de deprimaandag te maken met de samenloop van een aantal omstandigheden waaronder het mislukken van goede voornemens en de vakanties die ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Iedereen heeft wel eens last van een baaldag of zit minder lekker in zijn of haar vel. Als mensen zijn we kwetsbaar. Hoe komt het dat we juist happy zijn of somber? Het lekker in ons vel zitten heeft vaak te maken met onze motivatie, verwachtingen en bevestiging door anderen.

Stel je voor dat je toch depri-gevoelens hebt, Hoe trek je jezelf uit het moeras omhoog?! Psychosociaal therapeut Maarten Walvaart van de Nunspeetse Praktijk ResonanZ geeft drie tips; zorg voor voldoende licht, beweging en contacten.

  1. Een daglichtlamp of een zonnebankkuur kan wonderen doen;
  2. Maak eens, samen met een ander, een flinke wandeling;
  3. Praat met anderen over je probleem, dat lucht vaak enorm op.

Blijf je piekeren en houd je deprimerende gevoelens, dan kan het verstandig zijn om hulp te zoeken. Het daadwerkelijk contact opnemen met een professionele organisatie is vaak het moeilijkste punt. ResonanZ gaat graag het gesprek met u aan. Samen kunnen we over uw probleem praten en zoeken naar oplossingen zodat u volgend jaar minder last heeft van de deprimaandag.

Voor vriend Maarten heb ik onlangs zijn eigen onderneming gepimpt. Omdat ik ‘het erbij deed’ en hij ook, is het een wat langer traject geworden, maar inmiddels staat zijn onderneming Psychosociaal therapie praktijk Nunspeet, ResonanZ stevig op de kaart. Het begon met een logo en huisstijltje en ging vervolgens verder in een folder, visitekaartjes, fotoshoot, website en mailing met een artikel over vandaag ‘deprimaandag’.

Bekijk de nieuwe website op: www.resonanz.nu

Reageren