20131231 2013 afbeeldingjuli

Was de laatste maand met z’n vijven, maar we stonden niet stil. Van de buik maakten we een gipsafdruk, en ik proefde even aan het zwanger zijn door samen met Fran(ien een dikke buik te hebben. We waren veel buiten, in het belevenissenbos, aan het wildkamperen met zoon1 en zoon2, zochten ‘ons plekje‘ op aan de Hierdense Beek en hadden heerlijk weer tijdens onze zesde reveilweek. Opa en oma verhuisden, er is een simpele lichtoplossing voor donkere sloppenwijk hutjes en de postzegelprijzen bleven maar stijgen. Net voor de zomer had zoonlief een nieuw record: een zwemdiploma! Daarna doekte de zwemschool op 🙁

augustus

De geboortemaand van zoon4: S:las:  Er werd dan ook veel over geblogd; de baby getekend in de buik, de communicatiestrategie achter het verkondigen van het blijde nieuws en de statistieken vlak voor de bevalling. De bevallingsfoto’s heb ik niet online gezet, maar ik interviewde Si@as voor zijn eigen geboorteverhaal. Natuurlijk waren er veel wistjedatjes rondom de bevalling, werd de kraamhulp of the year award uitgereikt en kreeg ik kritiek op het naamgebruik ‘milky mountains‘. Genoeg geboortegezwets. Ik bouwde twee identieke wiegjes van afvalhout, be-eindigde mijn jaar zonder kleding aankoop, illustreerde vier Bijbelse stormen en vertelde aan de kerels een eigen verzonnen verhaal over een zoekgeraakt piratenmuntje.

september

Was een evenementen maand, met twee familieweekenden, weer een geboorte, een apenfeestje (inclusief de ingrediënten), gingen we als broers op kattenkwaadtocht waar onze roots liggen en bezochten het Nunspeetse blotevoetenpad en maisdoolhof. We vielen tweemaal in de prijzen, ik kreeg weer een paar geniale ideeën en zou het tof vinden om in onze kerk een kartonnen getuigenissen moment te hebben.

oktober

Stapten ik over op een eigen url (huizeph.nl) en ging ook voor anderen nieuwe websites maken. Ik blogde over hoe de rol toiletpapier goed hangt en over de commotie en humor rondom de zwarte piet affaire. Ik hielp Paulus bij het schrijven van zijn CV en wilde graag meer mensen meelaten genieten van het volleyballen. Samen waren we creatief; ik ontwierp een banner voor de kerk en Fran(ien ronde haar geborduurde pop-art kunstwerk af van E|ias. Ik schreef over het PeeHAA DNA en over wel of geen sex voor het huwelijk. We dubden (nu nog steeds) om wel of niet naar Albanië te gaan. Ik wil graag, Francien twijfelt.

november

Qua werk gaf ik een training over het DNA van GAiN, was ik in actie voor de ramp op de Filippijnen en ontwierp een aantal bedankadvertentiesFran(ien interviewde mij en ik haar over onze verjaardagen. De preek over David en Goliath leverde nieuwe perspectieven op en we deden een boekje open over ons uitgavepatroon. Daarnaast hadden we een outdoor verjaardagsfeestje, droegen Si|as op en hadden een biking dinner met de kring. Ik schreef ook over een besmettelijke ziekte: scheiden.

december

Was de feestmaand; de blog over zwarte Piet als demon leverde een kritisch telefoontje op. Maar in hoeverre moet je de achtergronden betrekken op de huidige decemberfeesten? Ik hielp bij een getuigenis tijdens de kerstdienst en spijkerde een bordje aan de lelijkste kerstboom van Nederland om dat het gaat om het verhaal, bijvoorbeeld van de engel interventie.We vierden twaalf jaar verkering en het PH familie weggeef geurtje bleek ook in andere families voor te komen. Ik deelde de banjerformule en moedigde mensen aan om vriendschappen aan te gaan. Als je om je heen kijkt, liggen ze voor het oprapen. Tot slot gaan we door bij het budgetteren van de boodschappen; 300 euro per maand, van het eventuele overschot gaan we samen overleggen wat we ermee gaan doen in 2014.

Lees ook m’n terugblikken op het 1e deel van 2013, op 2012 deel I + II  en 2011 deel I en II.

 

Reageren