20140124 OntwikkelingssamenwerkingGisteren had ik een bijeenkomst over betere samenwerking bij noodhulp. EO Metterdaad had verschillende grote christelijke NGO’s uitgenodigd om te onderzoeken waar we meer en beter kunnen samenwerken. Best een uitdaging omdat iedere organisatie verschillende belangen en structuren heeft en dat dit niet snel omgezet kan worden. De eindconclusie was dat we kleine stapjes kunnen maken om te gaan voor een betere samenwerking.

Dat kan wat mij betreft door een bedankadvertentie /artikel te maken, waarin je donateurs bedankt voor hun steun die ze via hen gaven aan de getroffen Filippino’s. Onder die advertentie staan de logo’s van de ontwikkelingsorganisaties die hieraan hebben bijgedragen.

’s Avonds had ik een bijeenkomst van de NEON, welke staat voor Nunspeet en Ontwikkelingsamenwerking. Het is een Nunspeets platform van verschillende werkgroepen, namens verschillende stichtingen die jaarlijks om de beurt een ontwikkelingsproject lanceren en dit voordragen bij de Nunspeetse bevolking. Hiervoor ga ik een website maken en de uitgangspunten herschrijven.

‘ k vond het bijzonder om die dag op twee meetings te zijn, op verschillende niveaus, lokaal en landelijk te kijken waar meer en beter samengewerkt kan worden. Neemt niet weg dat er al heel veel wordt samengewerkt, met name in het veld, aan de achterkant. Vandaag heb ik de GAiN pagina ‘samenwerking‘ aangepast.

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *