kringloop foto's (45)Op de achtergrond waren we er al een klein half jaar mee bezig, maar gisteren hebben we het GAiN-geheim onthuld via een persbericht. GAiN gaat een pilot project draaien in Nieuw-Lekkerland om een kringloopwinkel te starten. Het dorp met zo’n 10.000 inwoners kent nog geen kringloopwinkel en wij denken dat er markt voor is. We zijn enthousiast, mede omdat twee collega’s de kar trekken die in Nieuw-Lekkerland wonen, maar ook omdat het zoveel kansen biedt en de meerwaarde in veel gevallen uitgelegd kan worden.

Het persbericht is een eerste aanzet. We zijn nog steeds in de aanloop en willen eind april open gaan. De website, lokatie, openingstijden, winkelinventaris, samenwerking met anderen, donaties voor de opstart, er is nog veel werk te doen. Persoonlijk ben ik erg enthousiast, wellicht omdat ik van kringloopwinkels hou, een sjacheraar ben en van het milieu hou, maar ook omdat het een plek kan zijn waar iedereen mag komen en het de samenwerking onder christenen bevorderd. Er is nog veel werk te doen en de website is iets waar ik een bijdrage aan lever.

Lees hieronder het gisteren verstuurde persbericht.

Plannen voor kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland

Er zijn concrete plannen voor de eerste kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland. Deze zijn een initiatief van GAiN (Global Aid Network). Via de te openen winkel krijgen Lekkerlanders de mogelijkheid artikelen aan te schaffen tegen een scherpe prijs. Met hun aankoop ondersteunen zij hun medemens die onder moeilijke omstandigheden leeft.

“Het idee ontstond naar aanleiding van het reeds bestaande kledingdepot in Nieuw-Lekkerland,” vertelt initiatiefnemer Hugo Baas. “Vergelijkbare projecten van andere organisaties dienen als positief voorbeeld. Hoewel er nog geen kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland bestaat, is dit zeker rendabel. Stichting GAiN, een christelijke hulporganisatie, wil graag in deze behoefte voorzien en start met een pilot-project.”

Hugo: “Van oudsher is Nieuw-Lekkerland een dorp gebleken met veel betrokkenheid bij hulporganisaties. Nu al worden mensen enthousiast om mee te helpen, zonder dat het in de krant heeft gestaan. Het assortiment zal onder andere bestaan uit kleding, speelgoed, meubeltjes en huishoudelijke artikelen. De winst van de kringloopwinkel wordt besteed aan GAiN-projecten, met name onder de achtergestelde Roma-bevolking van Roemenië.”

Om de kringloopwinkel op te starten is GAiN op zoek naar vrijwilligers die zich één of meerdere dagdelen per week beschikbaar willen stellen. Als u interesse heeft, kunt u contact opnemen met Hugo Baas (06-23875546).

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *