20140121 brofloBroFlo vertrekt vandaag naar Curaçao voor een CALO-stage van een half jaar. Ik stelde hem zeven vragen over zijn komende avontuur.

Wat is de reden dat je naar Curaçao gaat?!
Het gaat om een afstudeerstage en daar horen eisen bij en daar is het goed geregeld qua eisen. Er is een gekwalificeerde stagebegeleider die al eerder Nederlandse studenten heeft begeleid. Het is nog steeds veel regelen, alleen ik weet dat het een goede stageplek is.

Wat ga je er doen qua beweging?!
Aan de kleuters tot en met groep acht ga ik lesgeven. Dagelijks geef ik ze van 7-12 uur les. Allen ’s ochtends in verband met het warme klimaat. Ik geef les op de Pedro Luis Brion School in Willemstad. Het ligt 200 meter van het strand af en ze praten er Papiamento, een mengeling van Spaans, Nederlands en Engels.

Wat verwacht je er aan te treffen?!
Een collega stagiair die er drie maanden heeft lesgegeven heeft mij verteld over zijn belevenissen. Qua sportfaciliteiten is er een veldje en zaaltje, maar er zijn weinig sportmaterialen. Een uitdaging om met weinig materiaal tot leren te komen binnen het bewegen. Sinds 1980 is er weinig veranderd aan het bewegingsonderwijs. Vaste leerkrachten geven bewegingsonderwijs, maar er zit weinig uitdaging in.

Wat kun / wil je qua verandering daar achterlaten qua bewegingsonderwijs.
Als je aankomt, kan je al je ambities en verwachtingen begraven. Het is vooral je ding doen, want anders komt ‘de blanke het weer regelen’ en daar zijn ze niet zo van. Er is een plan om een studiedag te organiseren in het Caribische gebied, zodat mensen geïnspireerd worden met nieuwe ideeën over het bewegingsonderwijs. Naast een sportdag wil ik ook een circusproject en- voorstelling opzetten.

Stage in het buitenland klinkt als een goede reden om de bloemetjes eens buiten te zetten. Ga je veel feesten?!
Ehm ik zal wel wat feestjes bezoeken, maar aangezien ik elke werkdag om zeven uur fris en fruitig aan de bak mag, lijkt het me niet verstandig. Daarnaast wil ik ook wel wat vrijwilligers werk doen, alleen moet ik nog kijken hoe ik dat handen en voeten ga geven. Ik wil wel een keertje een ander eiland van het Koninkrijk bezoeken en misschien ga ik nog naar een vriendin, die au pair is in San Paulo, Brazilië.

Welke waarde verwacht je mee terug te nemen naar Nederland?!
De stap van Delft van Zwolle was al een hele grote en was een zoektocht naar mezelf. Inmiddels kan ik voor mezelf zorgen en in Curacao is het nog een stapje verder, dat ik helemaal home alone, zonder familie, vrienden, voor mezelf moet zorgen. Ik veracht dat ik ga ontdekken hoe ik ben en wat ik kan als vakleerkracht. Qua bewegingsonderwijs kom ik met een bak (zelfstandige) ervaring weer in Nederland, dat komt me vast later goed van pas, maar ik weet nog niet hoe.

Laat je nog eens wat van je horen als je daar zit?!
Ik probeer weinig te doen, omdat ik op een mooi eiland zit en ervan wil genieten. Ik denk dat ik niet eens ga bloggen, misschien ook wel, ik weet het nog niet.

Reageren