20131014 decoladderOns huis in Nunspeet staat in een nette woonwijk. Volgens goed Nederlands gebruik kan je bij ieder huis naar binnen kijken. Maar in ons nette wijkje worden veel voorruiten gebruikt als etalages voor de laatste woon-versiersel trends. Fietsend door de wijk ontdek ik de laatste trend: een ‘laddertje’.

Mijn broer zou willen dat het een Altrex laddertje zou zijn, omdat hij daar werkt. Helaas voor hem zijn het een soort kleine kabouterladdertjes, waarmee de huiskabouter ’s avonds goed naar buiten kan kijken. Het laddertje is vaak van geverfd hout of wit, ruim 1 meter lang en de prof-ladders kosten zo’n 100 eurie. Het laddertje is een opvolger van de houten luikjes, de gepelde tak met frutsels, het rieten gebonden hart, of blokletters van LOVE, HOME of de achternaam.

Met een ladder in je vensterbank hoor je er echt bij, een must-have voor elk deco-Nunspeets huishouden.

 

 

Reageren