20130311 TFT dag Ermelo1TFT staat voor Thuis Front Team, een groep mensen die de ontwikkelingswerker cq zendeling die van giften leeft vertegenwoordigd in Nederland en ondersteund waar nodig. Afgelopen zaterdag was er een dag in Ermelo waar zo’n 350 mensen waren om onderwijs te krijgen over alles wat er komt kijken bij een TFT. Iets wat typisch Nederlands is en menig buitenlandse zendeling positief jaloers op is.

Tijdens de dag waren er veel verschillende workshops. Enkele dingen die bij mij bleven hangen zijn:

In het woord TFT zit het woord Team; de groep in Nederland dient een hecht team te zijn. Praktisch gezien is het handig dat de mensen bij elkaar wonen. mannen en vrouwen uit verschillende gemeentes. Omdat ik zelf wel aardige nieuwsbrieven kan schrijven, betekent dat niet dat een TFT alles moet doen, en niet alles hoeft via een TFT.

Daarnaast was het erg leuk om veel te mogen leren over dit onderwerp en bekenden te ontmoeten. Het blijft een klein wereldje en te helpen bij de organisatie van de dag.

Zit je in een TFT of TFC,  je kunt veel presentaties downloaden op de EZA-website.

Één reactie op “Verslag van de TFT-dag”

  • Mirelle

    Idd- was een waardevolle dag! Leuk jullie daar even gesproken te hebben!

Reageren