20130201 kinderfeestjeDe Oranje Leeuw Bank beheert mijngeld.nl; een website over dagelijkse dingen en het omgaan met geld. Onlangs schreven ze een geinig artikeltje over de kosten en tips van een kinderfeestje.

Kinderfeestjes organiseren. Voor de ene ouder een leuke uitdaging, voor de ander een loden last. Toch zal uw kind vroeg of laat een verjaardagsfeestje willen geven voor vriendjes, vriendinnetjes en familie. Wat kost dat? Hoe houdt u grip op de uitgaven? En hoe organiseert u toch een onvergetelijk feestje?

Bepaal een budget
Het lijkt een open deur, maar u kunt een kinderfeestje zo duur maken als u zelf wilt. De organisatie uitbesteden aan een externe partij bespaart u veel rompslomp. U betaalt ook veel meer dan wanneer u zelf de regie houdt. Wilt u iets bijzonders zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Bekijk dan de sites van professionele aanbieders en bereken wat zo’n dagprogramma zou kosten als u het zelf zou organiseren. Omdat u ver van tevoren weet wanneer het feestje wordt gehouden, kunt u ruim op tijd geld opzij zetten voor de kosten van de dag. Bepaal een maximaal budget en zorg dat u niet over dat bedrag heen gaat. Tot slot: bedenk dat veel kinderen thuis toneelspelen, iets bakken of een speurtocht vaak net zo leuk vinden als een duur dagje pretpark. Lol zit dus niet in dure activiteiten op bijzondere locaties.

Maak een plan
Een plan maken kan u helpen de kosten te beperken. Het volgende stappenplan kan u daarbij helpen:

  1. Bepaal hoe ‘groot’ u het feestje wilt maken en stel grenzen aan het budget en het aantal deelnemers.
  2. Bekijk de mogelijkheden op Internet. Wat wilt uw kind?
  3. Maak een plan van aanpak. Betrek uw kinderen bij deze plannen. Dat zorgt voor extra voorpret en kinderen hebben vaak creatieve en kritische idee

Reageren