De kerkdienst startte met een verhaal over een gepest meisje met onderstaande videoclip. In de Bijbel lazen we: ‘hebt bovenal bestendige liefde jegens elkander, want de liefde bedenkt tal van zonden.’

Het kwam niet echt naar voren verder in de preek, maar ik geloof dat als je gepest bent of zelf pester was, dat er verzoening mogelijk is. Door liefde te hebben naar elkaar toe, elkaar een tweede kans te geven en de zaken te benoemen en uit te spreken. Vergeving te vragen/geven aan elkaar en vervolgens verzoening (een typisch Bijbels / christelijk woord) te ontvangen.

En om verzoening te krijgen vraagt dat om lef, openheid, kwetsbaarheid en nederigheid en daadkracht. Gelukkig ben ik zelf niet veel gepest of heb ik anderen dwars gezeten. Maar als je je door dit stukje aangesproken voelt, onderneem alsjeblieft actie. Velen gingen je voor. Succes en zegen daarbij!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=phO3GxlcmEk]

Reageren