DOSSIEROFMECLOSED“Na mijn overlijden, ging ik naar de hemel. Aan de hemelpoort stond Petrus mij op te wachten. Hij bood een rondleiding door de hemel aan, die ik als nieuwsgierig typetje natuurlijk niet kon overslaan. Ik kwam langs de troon, liep over gouden straten en kwam bij een groot pakhuis aan.

Petrus wilde doorlopen, maar ik wilde graag weten wat voor soort huis het was. Petrus legde uit dat dit een megagroot magazijn dat diende als archief. “Klopt het dat er in de papieren database, ook een doos met mijn dossier staat?” hoorde ik mijzelf zeggen?! “Klopt” zei Petrus en wilde doorlopen.

“Wacht even ‘Peet’, mag ik er niet even in kijken? We zijn er nu toch en de hemel is zo groot, waarschijnlijk komen we er niet snel terug.” Dat kan wel” antwoordde Petrus, “maar het is voor je eigen risico.” Mijn nieuwsgierigheid was groter dan het risico en Petrus begeleidde mij naar m’n dossierdoos.

Op de doos stond ’top secret’. Nieuwsgierig opende ik de doos en zag papieren met boodschappen die God aan mij had gezonden. Boodschappen die ik had gehoord, maar geen actie op had ondernomen, om dingen te doen die de Heilige Geest van mij verlangde. Ook zag ik erin staan dat God mij zoveel had willen geven, waar ik me niet voor open heb gesteld. Enkel omdat ik te druk bezig was met mijn leven op aarde… Het waren flink wat velletjes waarvan ik de situaties herkende. Ik voelde me bezwaard en schaamde me diep, dat ik niet aan Gods roepstem gehoor had gegeven en dat ik zoveel gaven/talenten had laten liggen. Ik barstte in snikken uit.”

Vanochtend dacht ik aan bovenstaand verhaal bij het horen van een preek over Bartimeus. Hij was blind en kon weer zien en volgde Hem. Zo wil ik niet doof zijn voor Zijn roepstem en actie ondernemen met mijn gekregen gaven en talenten, als Hij mij aanspreekt.

Één reactie op “Mijn doos in de hemel”

Reageren