uturn-180-graden-anders-200x200Afgelopen week kwamen een aantal dingen bij elkaar. De musketier mannendag werd gisteren afgesloten met het verhaal van Simson, de krachtpatser in dienst van God, die halverwege het Bijbelverhaal in het bed van een hoer belandde.

Lance Armstrong heeft zijn doping gebruik publiekelijk beleden in een TV-show. Hij wilde afrekenen met het verleden en wilde zich 180 graden draaien om zich te vernieuwen, te verzoenen en recht te doen aan de waarheid.

Vanochtend in de kerkdienst werd de nadruk gelegd op zonde. Gelukkig is dit maar de helft van het verhaal. Het complete verhaal vertelt ook over herstel door vergeving en verzoening. 180 graden draaien, zoals Simson en Lance deden is moeilijk, dapper en soms noodzakelijk om orde te scheppen en (de waarheid) recht te doen. Bij God is er altijd, God zij dank, een tweede kans.

Reageren