Vandaag was stond op 1/5 van de snelweg een file, ruim 1000 kilometer vanwege de sneeuwval. Waar voor sommige mensen sneeuwval een ergernis is, is het voor veel andere mensen iets fantastisch moois waar ze van genieten. Met enige regelmaat spreekt de Bijbel over sneeuw. Vaak wordt het zowel negatief als positief gebruikt. Hieronder tien Bijbelteksten over sneeuw (HSV):

1. “Zijn hoofd en haar waren wit, als witte wol, als sneeuw en Zijn ogen waren als een vuurvlam..” (Johannes schrijft in Openbaring over Jezus Christus; Openbaring 1:14)

2. “Bent u gekomen bij de schatkamers van de sneeuw? Hebt u de schatkamers van de hagel gezien, die Ik achterhoud voor een tijd van benauwdheid, voor een dag van strijd en oorlog?” (God antwoordt Job, nadat hij werd getroffen door lijden; Job 38:22-23)

3. “Ontzondig mij met hysop, dan zal ik rein zijn, was mij, dan zal ik witter zijn dan sneeuw.” (David schrijft in een psalm nadat hij met Bathseba sliep; Psalm 51:9)

4. “En Zijn kleren werden blinkend, zeer wit, als sneeuw, zo wit als geen wolbewerker op aarde ze kan maken.” (Markus over Jezus Christus tijdens de verheerlijking op de berg; Markus 9:3)

5. “Loof de HEER, bewoners van de aarde, zeemonsters en oceanen, vuur en hagel, sneeuw en rook, stormwind die doet wat hij zegt.” (Psalm 148:7-8, NBV)

6. “De wolk week van boven de tent, en zie, Mirjam was melaats, wit als sneeuw. Toen keerde A

Reageren