20130108 generaal spreektHenk Stoorvogel (s)preekt met passie. Laatst in de auto leek zijn preekstijl, alsof hij zijn troepen moed inspreekt voordat ze naar de frontlinies gaan. Net zoals de start van de film Gladiator waarbij generaal Maximus de manschappen een peptalk krijgen voor de veldslag die komen gaat.

Zo’n gevoel kreeg ik een beetje in de auto, bij het luisteren naar zijn woorden van de Vamos-preek. Hij vertelt het waargebeurde verhaal van acht Franse monniken* die in een radicaliserende omgeving in Algerije besluiten te blijven in het klooster, en daarbij hun eigen leven riskeren.

Zo’n preek bemoedigd me om te staan, om niet laf te zijn en Jezus te willen volgen. Wil je ook aangemoedigd en aangevuurd worden?! Kom dan naar de mannendag in Ede op zaterdag 19 januari.

* Het verhaal is verfilmd en heet Des hommes et des Dieux

Één reactie op “Generaal Henk spreekt”

Reageren