Vuurwerk vind ik mooi, maar de oorlogssituatie zoals die rond oud & nieuw zich voordoet niet. Ouders die zich al dan niet van het gezag onttrekken. Veel mensen laten hun vuurwerktroep liggen en het lijkt alsof er in heel Nederland project X-feest-taferelen zich voordoen. Hierbij een beeldverslag van m’n wijk, een ex-oorlogsgebied waar een jaar wapenstilstand is afgekondigd. De oorlog wordt volgend jaar vervolgd.

14 reacties op “De oorlogsbalans uit de wijk opgemaakt

 • Truus

  Je ziet het wel waar in een klein dorp groot kan zijn!!! De oudejaars vieringen zijn altijd uitbundig! Opgeleukt met een aantal strakke acties. Een paar goeie branden, flink veel illegaal vuurwerk, carbid en een beste dosis drank…., nee, het dorpse oudejaarsfeest is in elk geval `uitbundig`. En dat dat voor overlast zorgt? Als de “leukerts” er zelf maar plezier in hebben komt het helemaal goed! En de vernielingen dan? Ach, “we” hadden toch schik?? Nou, en dat is voldoende rede om je eens helemaal te laten gaan. Gelukkig is het ook altijd een heel team wat de plannen beraamt en uitvoert. Dus dan voel je je een hele vent om eens goed te keer te gaan. En het voordeel van drank is natuurlijk ook: een heleboel lef en overmoedige ideeen. Nee, met een paar kratjes onderscheiden de “echte” kerels zich van het “gewone” volk. Samen sterk! Drank in de man, wijsheid in de kan.

  Maar het is jammer dat het zo gaat. Ook geen reclame voor Prominent lijkt me….
  Vroeger werden in het centrum altijd flinke branden gesticht. Altijd met auto banden: megafik! Als kind vond ik het prachtig, maar wat een stank en wat ging er veel kapot.
  En wat was alles smerig door de rook!

  Goed dat die ene prullenbak in elk geval door de dader betaald gaat worden. Dat geeft een nog langer effect van het heldhaftig optreden van dit knaapje!
  Ma

 • Johan

  Goede blog! Ik zou deze insturen naar jullie plaatselijke krant of de Stentor!

  groeten,
  Johan

 • Marco

  Een reactie van een vuurwerkliefhebber. Alles wat ik op die foto’s zie kan niet door de beugel. Zelf ben ik iemand die jaarlijks veel uitgeef aan vuurwerk. Met dit spul blaas ik geen verkeersborden of vuilnisbakken op en zorg ik ervoor dat alle rotzooi de volgende dag netjes van de weg is. In de plaats waar ik woon hebben wij een dienst die gratis al het vuurwerkafval op komt halen, mits die in zakken zit. Zelf heb ik 6(!) flinke ratelbanden afgestoken. Maar dat kun je bij ons dus niet meer zien. Alles schoon. Ook heb ik veel cakes aangestoken. Ook daar kun je niks meer van zien.
  Het is z

  • huizeph

   Beste vuurwerkfanaat Marco,
   Hartelijk dank voor uw uitgebreide en gemotiveerde reactie. Waren alle vuurwerkliefhebbers maar zoals u 😉 Naast de mentaliteit speelt bij mij persoonlijk ook het milieu-aspect nog een rol om geen fervent voorstander te zijn van vuurwerk.

   Volgend jaar ga ik zeker genieten van de kleuren en creaties in de lucht die anderen afschieten. Ik hoop dat uw reactie en het fotoverslag samen bijdragen aan een mentaliteitsverandering in Nederland (en Parijs).
   groet, Ja:ro

 • Henrico

  Hey buurman, anders ga je je ff druk maken over je buurt die plezier maakt! Als mensen plezier maken en niks slopen dan hoef jij hen niet te veroordelen! Get a live!

  • Henrico

   Live met een f natuurlijk! Ik zeg het maar ff anders komt daar weer een blog over, de buurt heeft een te laag IQ of iets dergelijks.

  • huizeph

   Hej buurman Henrico, Dank voor je reactie op m’n stukje. Ik heb het zo objectief mogelijk geschreven en foto’s gemaakt van wat ik zag. Ik heb genoten van het siervuurwerk, maar tegelijkertijd plaats ik wel kanttekeningen bij het ‘plezier’ wat anderen maken cq achterlaten.

   Ik zal je spelfout door de vingers zien en er geen blog aan wijdden 😉

  • TERROR HENK

   hey henrico goed gezegd over die dombo van buurman helemaal met je eens .groetjes henk .

 • TERROR HENK

  hey buurman .
  ga jij je even lekker druk maken over mensen die plezier maken en dat 1 keer per jaar .
  ga lekker met je fototoestel het bos in of neem anders een bungalow park waar geen vuurwerk wordt afgestoken .dan hoef je je zelf ook niet druk te maken .VERBETER DE WERELD EN BEGIN BIJ JE ZELF .
  GROETJES NASSAULAAN

  • Marco

   Geachte heer Terror Henk, uw reactie is mijns inziens overtrokken. Uw buurman heeft namelijk blijkbaar niks tegen vuurwerk en tegen plezier maken. Maar… wanneer mensen plezier maken en daarbij rommel maken, dan is het wel zo netjes wanneer diezelfde mensen de rommel ook weer op gaan ruimen. En d

   • TERROR HENK

    hey marco
    ben ik met je eens dat de mensen de rommel moeten opruimen maar je moet de mensen ook de kans ervoor geven en niet als het 1 januari is gelijk smorgens al met je fototoestel door de wijk lopen beetje kinderachtig gedrag is dat ,en dan kun je verwachten dat mensen zo reageren .ik ruim zelf ook altijd het vuurwerkrommel op wat we maken.MAAR JE MOET DE MENSEN WEL DE KANS GEVEN OM HET OP TE RUIMEN EN NIET SMORGEN VROEG AL MET JE FOTOTOESTEL DOOR DE WIJK LOPEN .JIJ WEET OOK DONDERS GOED DAT DE MENSEN EERST UITSLAPEN EN TEGEN DE MIDDAG DE ROMMEL WEL OPRUIMEN .O JA JA OKE DAN WEL.
    EN NIET DOOR MENSEN ZOALS WIJ MAAR MENSEN ZOALS DE BUURMAN KRIJG JE EEN VUURWERK VERBOD WANT DAT WILLEN ZE ERMEE BEREIKEN.

    • Marco

     Hallo Terror Henk,

     Nou, fijn te lezen dat wij dan dezelfde mening hebben omtrent het opruimen. 🙂
     Ik hoop dat er van beide kanten nu wat meer begrip komt. De

 • Pingback: Anderen inspireren « Huize P.H.

 • buurtbewoner

  Vandaag hebben ze een nieuwe prullenbak geplaatst in de speeltuin voor. De prullenbak kost geen 350 euro, maar 850. 1000 euro inclusief plaatsing… De gemeentewerker gaf aan dat de totale geschatte schade 40.000 euro was in de gemeente Nunspeet…

Reageren