20121205 taart als bedankje

Het is een oude PH-traditie die ik overneem. Het misbruiken van het Sinterklaas event om mensen te bedanken. Vroeger ging m’n moeder hartentaarten bakken en maakte m’n vader gedichten bij de taarten. We zochten dan een aantal mensen/gezinnen uit, die het afgelopen jaar ons bijzonder dienstbaar waren.

Samen met m’n vader en broer gingen we Sinterklaas-bedank-tocht. Op onze tenen slopen we naar de voordeur, legden het baksel met gedicht neer en belden, bonkten en rammelden hard aan de deur. Vervolgens renden we weg en doken achter een auto om te kijken hoe ze de taart binnen hengelden.

Op een gegevens moment waren we in een steegje de vluchtroute aan het uitstippelen toen de betreffende persoon langs ons heen liep om een vuilniszak weg te gooien. Ze groette ons netjes, maar wij keken de andere kant op. Gelukkig hebben we daarna de daad uitgevoerd en heeft ze niets doorgehad (volgens mij).

 

Één reactie op “Sinterklaas misbruiken voor het goede doel”

Reageren