simson en de leeuwOnze zoon ligt op de bank ziek te zijn en zodoende kon ik in alle stilte en preekje luisteren over Simson, de bonk testoteron die een slecht voorbeeld gaf hoe hij omging met zijn buitenlandse vrouw.

Terwijl alle seinen op rood stonden ging hij toch met haar in zee. Op het huwelijksfeest werd hij dronken en maakte later zijn vrouw uit voor ‘koe’. Niet echt een voorbeeld, maar wel leerzaam voor ons als getrouwden, gescheiden of single personen.

De preek doet me beseffen dat ik me opnieuw wil toewijden aan mijn vrouw, haar laten stralen met de Agape, Gods liefde, zodat ik haar mag zien groeien. Voor de kinderen wil ik een voorbeeld wezen qua omgang met  vrouwlief zodat zij ter zijner tijd als single dit element in hun zoektocht naar een partner implementeren.

Op de mannendag met als thema ‘een palm van een vent’ zal Simson waarschijnlijk langskomen.

Reageren