IMG_0561

Laatst kwam ik een kerk het bordje van hiernaast tegen. Een bordje met daarop: ‘predikant’. Het is volgens mij bedoeld voor de parkeerplaats van de dominee, die dan vlak bij de kerkdeur kan parkeren. Speciaal voor belangrijke mensen zijn er ook andere regels; je spreekt ze niet aan met hun voornaam maar je noemt hun titel of achternaam.

Laten we voorop stellen dat het goed is om respect te hebben voor elkaar. Het lijkt me echter onhandig om mensen op een (geestelijk) voetstuk te plaatsen. Zo’n bordje en een (verhoogde) preekstoel werken dan ook mijns inziens averechts. Wil je contact maken met je luisteraars en je boodschap laten overkomen, laat er dan geen voetstuk, katheder of verhoging zijn, maar wees elkaars gelijke de minste (quote van Jezus:

Één reactie op “Hoe geef je iemand een geestelijk voetstuk”

Reageren