Gisteren heb ik het boek De Zamperini legende uitgelezen. Een verhaal van een jongeman, die hardloop talent heeft maar tijdens de Tweede Wereldoorlog in dienst gaat bij de luchtmacht. Zijn vliegtuig stort neer en hij overleeft 37 dagen op open zee. Hij drijft meer dan 2000 kilometer op een vlot en vecht tegen de haaien. Uiteindelijk belandt hij als krijgsgevangene in een Jappenkamp, waar de beul hem als pispaal behandeld.

Het is een levensverhaal wat je meesleept en wat zeer bijzonder verloopt. Zijn verhaal toont overeenkomsten met het levensverhaal van Corry ten Boom. Het boek laat zien dat de kracht van vergeving vele malen sterker is dan die van wraak. ‘k heb het net uit, maar vindt Louis Zamperini een wonderbaarlijk en zeer indrukwekkend levensverhaal.

Bekijk het boek of bekijk hieronder de samenvatting van zijn leven.

Reageren