Afgelopen woensdag vierde )0sia zijn zesde verjaardag en had vier vriendjes en twee vriendinnetjes uitgenodigd. Nadat de cadeautjes waren verstopt en weer waren gevonden gingen de kids aan de slag met het maken van een ontwerp (tekening) wat ze wilde gaan timmeren/bouwen. De een wilde een bankje voor de pop, de ander een auto met caravan en de derde een vogelhuisje.

In de schuur had ik een werkblad gemaakt en een andere vader gevraagd om te helpen. Buiten hielp ik met timmeren en gaten boren. Sommige koters waren erg snel afgeleid. Anderen hadden een kleine hamer (weinig slagkracht) en weer een ander wist precies wat hij/zij wilde. ’t was leuk om te zien hoe ze er allemaal verschillend mee om gingen en genoten van het timmer-kabaal.

Zeven timmer tips:

  1. De beste leeftijd is 8-12 jaar. Dan hebben de kids meer kracht en inzicht.
  2. Zorg voor een verbandtrommel in de buurt
  3. Geef van te voren veiligheidsinstructies
  4. Leg de kids uit welke soorten spijkers waarvoor bestemd zijn
  5. Kies bewust voor een vrije opdracht of een namaak opdracht.
  6. Wees je bewust van het verschil in ’timmer-talenten.’
  7. Geef aan het eind een timmer-diploma mee.

Één reactie op “Terugblik timmerfeestje met zeven timmer-tips”

Reageren