Soms hebben vrouwlief en ik discussies vlak voordat we gaan slapen over onze rollen binnen het huishouden. Alsof we moeten verdedigen dat we allebei een gelijkwaardig aandeel hebben in het huishouden van Huize PH. Hieronder een indeling mijn inziens. Als ik het mis heb schat, reageer jij dan ff?!

ZIJ (Fr@ncien) doet de boodschappen, afwas, eten koken (wat ze goed kan!), poetsen (wassen, strijken, soppen, stofzuigen, stoffen, dweilen), kinderen baren, luizencontrole op school, gaat met de oudste naar zwemles, borduurt en leest.

HIJ (J@:ro) telefonereert, computert (incl. internetbankieren, marktplaats verkoop en skypet), klust, administreert, regelt, doet de afvalscheiding en -verwerkingen, nodigt anderen bij ons thuis uit, rijdt auto en leest kaart en (beach)volleybalt.

SAMEN/OMSTEBEURT: Maken we het huis van kant als er visite komt, zetten we de kinderen op school af, halen/brengen de kinderen naar onze gast/schoonouders, dekken we de tafel en laden we de afwasmachine in of uit.

SAMEN EN TOCH ALLEEN
HIJ laat )osi@ en €li@s ‘s avonds plassen, ZIJ kijkt of €fr@ïm goed ligt.
HIJ doet de poort en schuur dicht, zet de telefoon, computer en stereo uit. ZIJ zet de was- en afwasmachine aan, voor het slapen gaan.
Hij timmert meubeltjes, ZIJ schildert de meubeltjes.
Hij zit nog wat te computeren, ZIJ kijkt het acht uur journaal.
Hij lapt de buiten ramen boven, ZIJ lapt de ramen binnen en beneden.

Herkenbaar; of juist niet?! Lees een leuk artikeltje over de taakverdeling bij het aankopen van een huis.

Één reactie op “Taakverdeling van huize PH”

Reageren