Vanochtend hadden we een themadienst met als thema stttt… luister. Onder andere hebben de kinderen het verhaal van Samuel gehoord. God spreekt letterlijk tot Samuel als kind zijnde. Gebeurt dat vaker?! Jazeker, lees maar onderstaand verhaal (geschreven door Fran(ien):

Het speelde eind 2009 en begin 2010; de Mexicaanse Griep. Misschien weet u het nog. Veel mensen werden ziek en om een epidemie voor te zijn, werd er een vaccinatie in het leven geroepen voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. Bij die laatste doelgroep hoorde ik, want in mei verwachtten manlief en ik ons derde kindje.

Waar de een vol lof was over de vaccinatie, was een ander er weer niet over te spreken. De eventuele gevolgen voor je ongeboren kind waren onbekend. Aan de andere kant wist je ook niet wat er met je kindje zou gebeuren als je de Mexicaanse Griep zou krijgen. Al met al werden wij als echtpaar behoorlijk heen en weer geslingerd; wat moesten we doen?

We spraken met ‘soortgenoten’ , met artsen bij het consultatiebureau en collega’s. Eigenlijk wist niemand wat nu wijsheid was in deze kwestie. We legden onze zorgen neer bij God, baden ervoor en wachtten op een antwoord. En dat kwam uiteindelijk uit onverwachte hoek.

Terwijl ik op een ochtend de was ophing, kwam onze oudste zoon naar mij toe gelopen. Hij was net drie jaar en vertelde mij heel serieus dat hij gedroomd had. We hadden hem nooit over dromen horen spreken, dus dat hij daar mee kwam was bijzonder. Ik vroeg hem wat hij gedroomd had en dacht dat het wel over auto’s of iets dergelijks zou gaan…

Op dezelfde serieuze toon vertelde hij dat hij gedroomd had over de baby in de buik. Hij zei dat de baby heel erg moest huilen toen het een prikje kreeg. Ik kreeg er kippenvel van. Hoe wil je nog duidelijker antwoorden krijgen van God? Onze dromer wist immers niets van onze zorgen omtrent de vaccinatie en tevens had hij ons nog nooit eerder over zijn dromen verteld.

Vervolgens kregen we rust over het NIET nemen van de vaccinatie en kregen we half mei een prachtige, gezonde zoon! God is groot!!

Reageren