Afgelopen zaterdag was er een demonstratie van de brandweer Nunspeet. Fantastisch om te genieten van een stukje actie, en tegelijkertijd ook wel een beetje dubbelzijdig omdat ‘in het echt’ vaak acties op leven en dood zijn, voor de slachtoffers en redders.

Enfin, er werd een auto van 20 meter hoogte losgelaten die met 60 kilometer op de grond viel. Na wat sissend geluid, werd de auto opengeknipt om de chauffeur (die later was ingestapt) te bevrijden.

Ook werd een kopje water in een frituurpan gegooid (bovenste foto) en werd er een klein campinggasbusje (10 cm) zo verhit, dat het ontplofte en een flinke steekvlam veroorzaakte (foto hiernaast).

Naar aanleiding van deze dag hebben we thuis de vluchtweg gecheckt. Hoe?! We gingen geblinddoekt in bed liggen. Na het brand cq fluitsignaal moest je op de tast de weg naar voordeur beneden ‘zien’ te vinden. J0sia vond het geen probleem, Eli@s vond het te eng, nadat hij tegen een muur opliep.

Meer info over een vluchtplan en het oefenen ervan

Reageren