Gisteren sprak bij ons thuis Will:ene over E-nummervrij koken. Het was een zeer gezellige devaledi-avond, waar het niet alleen over e-nummers ging, maar ook over suikers, soorten olie en de relatie tussen voedsel en ziektes. Ik leerde veel.

M’n leeftijdsgenoot wist erg veel van voedsel en was een zeer bewuste eter. Ze vertelde dat een gezond leefpatroon niet alleen bestaat uit voeding. Voldoende slapen en bewegen en het voorkomen van stress zijn daarbij net zo belangrijk.

Welke producten moet je vermijden volgens haar? De rode (slechte e-nummers), producten waarin bloem en of glycose / fructose stroop verwerkt zit. Goede alternatieven zijn palmsuiker, kokosbloesem-suiker, honing en meergranenmeel.

Ze had ook een heel ander eetpatroon. Ze at amper brood meer en as zes keer per dag regelmatig. Ze had geen last van snaaigedrag (hoofdoorzaak E621) en voelde zich goed in haar vel zitten. Mijns inziens kan ze de nieuwe Sonja Bakker worden met de voedselvisie die ze heeft.

Haar workshop bij ons was de eerste. Ze is bezig om meer workshops hierover op te zetten, om mensen te vertellen wat ze daadwerkelijk eten en wat de gevolgen daarvan zijn. Check: smakelijck.blogspot.com

Reageren