Vanochtend hadden we een indrukwekkende samenkomst. Dat kwam door het thema ‘bevrijding’ en de opbouw van de dienst; preek, getuigenis; nazorg.

Vanuit de preek werd heel Mattheus 8 gelezen welke gaat over Jezus startende bediening. Hij laat Zijn macht zien over ziekte door genezing, over de natuur door de wind te gaan liggen, over zijn (s)preken met veel gezag, over het uitdrijven van boze geesten.

Een man uit Emmeloord getuigde over zijn heftige verleden. Op 12 jarige werd hij misbruikt door de buurjongen welke grote emotionele gevolgen had over zijn zelfbeeld en de (foute) keuzes die hij daardoor maakte. Uiteindelijk is hij bevrijd door God van zijn angsten en verkeerde gevoelens en heftige geschiedenis. Zijn levensverhaal heeft hij verwerkt in een musical die binnenkort in Emmeloord in premiere gaat.

De dienst sloten we af met een gedicht en onderstaand lied over vergeving. Als je wilde kon je napraten over het heftige thema. Want God wil je bevrijden van wat je zelf anderen hebt aangedaan of wat je is overkomen. Hij biedt je een tweede kans.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=s8-Jzvo2liI]

 

 

 

Reageren