Vergaderen, we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Het woord ‘vergadering’ heeft bij mij een negatieve klank; lang, saai, slaapverwekkend, eentonig, tot de kleine uurtjes etc. Het woord overleg heeft een betere klank, een soort van korte vergadering, hoor en wederhoor.

Sinds een jaar zijn de GAiN-overleggen een stuk effectiever omdat we gebruik maken van de zogenaamde actie- en besluitenlijst, een excel-bestand. Deze lijst is hartstikke handig omdat het geen verslag is van het overleg, maar meer een hulpmiddel om de geplande acties uit te voeren, bij te houden en te verwerken. Het maakt overleggen een stuk effectiever, concreter, smarter en leuker. We maken geen notulen en iedereen is vrij om eigen notities te maken.

Download het document en doe er je vergader-voordeel mee!

Reageren