In juni kregen we schuin tegenover ons nieuwe buren wonen. Na maanden van klussen, de bruiloft en huwelijksreis betrokken ze hun nieuwe stulpje. Hij uit Elspeet, zij uit ‘het westen’.

Moeten nieuwkomers zichzelf uitnodigen op de koffie of moeten de mensen die er al wonen ze uitnodigen op de koffie?! Vaak vind je dat het initiatief bij de ander vandaan moet komen. Zelf vind ik de ontmoeting hoofdzaak en het initiatief bijzaak. Zo toog ik (initi

2 reacties op “Zij horen ons uit te nodigen toch?!

 • Fam. Pater

  Hey die Jairo,

  ken je de burendag? Geweldige kans! Overigens hebben we hier andere initiatieven zoals de buurvrouwen koffie ochtend. Gewoon gezellig. En……je leert elkaar toch wat kennen waardoor volgend contact ook makkelijker is.

  O, ja en altijd leuk, tijden veranderen wat dat betreft weinig: met je kids wat lekkers maken en uitdelen! Of in je nieuwbouw-achtertuintje met de kids groenten verbouwen en de buren hiervan laten mee smullen door kropjes sla uit te delen. Aardappels doen het ook geweldig! Je kunt ze samen poten, samen rooien, en dat al op 1 vierkante meter; er vervolgens samen patat van maken….en uitdelen maar. Genoeg leuke manieren om het met de mensen om je heen gezellig te hebben!

  Groeten,

  Bea

 • ja "ro

  Ik krijg een hoop inspiratie. Leuk om te horen wat jullie al van betekenis zijn voor de directe omgeving

Reageren