Vroeger vertelde je spannende verhalen bij het kampvuur. De afgelopen eeuwen werden sagen, legendes, mythen doorverteld in exact dezelfde verwoording. Tegenwoordig op internet roept iedereen maar wat en deelt (een deel van) zijn/haar verhaal via tweets, blogs of filmpjes. Hoe zorg je ervoor dat je op een goed digitaal verhaal neerzet?! Enkele tips:

  1. Zorg dat je wat te melden hebt
  2. Schrijf over gebeurtenissen
  3. Schrijf over de motivaties, (hogere) doelen, duiding van betekenis
  4. Het verhaal heeft een begin, midden en einde
  5. Een goed verhaal heeft een conflict met een probleem en oplossing.
  6. Het allerbelangrijkste: een goed verhaal heeft een held.

Ik merk dat verhalen boeien. Kijk alleen maar naar meesterverteller Jezus. De mensen hangen ‘aan Zijn lippen’. Hij kon goed vertellen, maar sprak ook met gezag. De verhalen zijn 2000 jaar later nog steeds tot inspiratie en gaan ergens over.

Bron Frankwaching.nl deel 1 | deel 2

Reageren