In de laatste GAiN-nieuwsbrief had ik een berichtje opgenomen over de materialen die nodig zijn voor het DART rampenteam. Ik ben betrokken bij de oprichting van het team zo’n twee jaar geleden en komende week is er de eerste training in Letland.

M’n achterbuurman zit in onze gemeente en samen spelen we in de band. Hij heeft veel connecties en voor hem is het een sport om overtollig materiaal van de Nederlandse overheid (brandweer, defensie etc) een goede tweede bestemming te geven. Jaren geleden heeft hij een ‘oude’ brandweerauto opgeknapt en hebben ze deze een nieuwe bestemming gegeven in Hongarije.

Afgelopen week heeft hij twee opblaasbare legertenten en 12 slaapzakken geregeld die ingezet kunnen worden bij rampen. Gisteren heb ik ze vervoerd naar Duitsland en nu zijn ze onderweg naar Letland. Van iemand anders kregen we drie waterfilters, 150 stofmaskers en 500 latex handschoenen. Fantastisch!

Materialen zijn belangrijk om goed je werk te kunnen doen, maar zijn geen doel op zich. Ik hoop en bid dat de tent en andere materialen tot zegen mag zijn in een nood situatie. Dat het een plek van rust mag zijn en dat de mensen uit het team mogen dienen en mogen vertellen over een God die leeft.

Één reactie op “Spulletjes verzamelen voor het DART team”

  • H. Pru:m

    Leuk om te lezen Ja:ro. Ik ben het met je eens dat het niet voor ons zelf ismaar

Reageren