Ron Fugelseth is creatief en een liefhebbend vader. Samen met zijn vier jaar oude zoon heeft hij een experiment uitgevoerd en dit verwerkt in een filmpje. ‘Stanley’ heet het treintje van zijn zoon en samen zijn ze onafscheidelijk. Voor een keer besloten ze om Stanley op een hele reis te sturen, naar de rand van de ruimte.

Gebruikmakend van een weerballon en een doos met een HD-camera en een oude mobiele telefoon voor GPS, nam het treintje een uur lang durende reis naar de stratosfeer. Op 28 kilometer hoogte (18 miles) knapte de ballon en volgde een vrije val van twintig minuten terug naar de aarde.

Het treintje werd geanimeerd met Adobe After Effects, wat een extra dimensie aan de video geeft.

[youtube=http://youtu.be/XoMN-zg7r3M]

Één reactie op “Spelen met het speelgoed van je kind”

Reageren