Vandaag en de afgelopen week is er een rampentraining in Letland in de gang van het Europese GAiN DART team. Tijdens de training heb ik gisteren en vandaag nog een klein rolletje gespeeld door de informatie die ik van hun kreeg te verwerken en daarop reactie te geven. Hieronder het artikel wat ‘k schreef voor gainhelpt.nu naar aanleiding van de verkregen info.

Aardbeving in Courtland; rampenteam aangekomen

6 september; 13:34; 7,1 aardbeving in West-Letland met als epicentrum Courtland. Er zijn ruim 84.000 letten dakloos geworden. Letland is in shock, het dodental en de gewonden aantallen lopen snel op. Het telefoonsysteem ligt plat en de overheid heeft geen actueel noodplan.

Letse kinderenGAiN (Global Aid Netwerk) heeft het rampenteam DART naar de plek gestuurd om te helpen. Vandaag kwamen ze aan en hebben een kamp opgezet vanwaar ze gaan werken. De eerste gesprekken met de lokale partner verliepen goed en zijn voor GAiN van grote waarde voor de komende samenwerking met

Reageren