Niet geld geven maar geld inzamelen, dat is een beetje de trend die ik signaleer. Veel mensen hebben hart voor een bepaald goed doel en gaan actie voeren om zo geld bij elkaar te krijgen voor het project. Een kleine opsomming:

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Mooie acties waarmee veel geld wordt opgehaald en de moeite waard is om uit te voeren. Het levert veel op naamsbekendheid, goed gevoel, betrokkenheid van vrijwilligers en ondersteuning van een project.

Aan de andere kant mag je geven zonder dat er eerst een actie aan vooraf moet gaan. Geven zonder iets terug te verwachten. Volgens Jezus: “Geef en u zal gegeven worden.” Ook in die volgorde.

De komende tijd wil ik me wat meer verdiepen in de geef-materie, zoals Jezus bedoelt in de Bijbel, maar ook zoals het in de huidige fondswerving eraan toe gaat. Als jullie nog boekentips hebben, houd ik me aanbevolen.

 

Reageren