Obama aan de pils tijdens G20 top

Op de afgelopen G20 top in Mexico-stad werd vorig jaar een conferentie gehouden. Ieder welvarend land had zijn complete ministerraad afgevaardigd die op hun beurt weer topambtenaren meennamen. Het overleg op wereldniveau zou eindigen met een groot feest, waarbij zo’n 1000 mensen persoonlijk waren uitgenodigd door de Amerikaanse president.

Het feest kwam lekker op gang, Er was drank, veel drank, vrouwen in overvloed en hier en daar misschien wat wit poeder. De stemming werd steeds feestelijker en iedereen werd wat losser. De sfeer sloeg in een klap om toen…

Zo zag het er een beetje uit als je het Bijbelverhaal van toen vertaald naar nu. Het staat in Daniel 5. Samenvatting: Groot koningsfeest wordt ruw verstoord door geheimzinnig schrift op wand, want ontcijferd wordt door wijze man. Zes persoonlijk nieuwe inzichten:

  • Heel erg bang, dat was de Koning; het vers vind ik leuk geschreven: ‘Toen verschoot de koning van kleur (…) zijn heupgewrichten

Één reactie op “G20 leiders straalbezopen op wereldtop”

Reageren