Het boek het gat in ons evangelie spoort ons aan om om te zien naar onze naaste en roept op tot actie. Het indrukwekkende boek laat de noodzaak zien om recht te doen en de kloof tussen rijk en arm te overbruggen. Het is een oproep tot een revolutie van gerechtigheid zoals Jezus dat bracht en zoals de Bijbel ons ertoe oproept.

Ik vond het een confronterend boek, hoewel ik in de ontwikkelingshulp-sector werkzaam ben. De rijkdom die we hebben, is niet vanzelfsprekend. God heeft het ons gegeven en wij mogen dit lenen. Het mooie huis waar ik in woon, inclusief nieuwe keuken heb ik niet zelf bij elkaar gespaard. Het is God die ook daarin praktisch voorziet.

De auteur werd geconfronteerd door de vraag: Ben je bereid je open te stellen voor Gods wil (Heilige Geest) in je leven?! Ik denk dat veel mensen theoretisch met ‘ja’ zullen beantwoorden, maar in de praktijk naast ons neerleggen. Wil je afhankelijk van God zijn?! De rijke Jongeling vond dat erg moeilijk, maar het is wel wat God van je vraagt. Alles loslaten, zodat Hij je kan gebruiken in Zijn Koninkrijk.

Ik geloof dat we als christenen de wereld kunnen veranderen door onze tijd, talenten en rijkdom in te zetten. We doen dat nu veel te weinig en denken te veel aan onze eigen zekerheden. Het boek is een oproep tot een revolutie waaraan ik mee wil doen om het verschil tussen rijk en arm te minimaliseren.

PS: De blog van gisteren kwam uit dit boek.

Één reactie op “Call for revolution”

  • Anneke Bor

    Ik meende het gisteren al te herkennen, heb het boek in de vakantie ook gelezen. En zeker als je weer zo direct met hevige armoede wordt geconfronteerd, zoals wij dat in Roemeni

Reageren