Voor m’n werk bij GAiN heb ik onlangs een cursus over veiligheid gevolgd. Een paar weken geleden heb ik het boek gelezen van Ton Koene; ‘Overleven op reis‘. Het boek is voor mij een praktische handleiding om voor GAiN een veiligheidsplan te schrijven voor reizen van medewerkers, hulpreizen en DART.

Door het lezen van dit boek ben je je meer bewust van de gevaren en risico’s. Er staan veel korte praktijkvoorbeelden in zoals: Als je belt in de auto, terwijl je het raampje open hebt en wacht op groen licht, kan mogelijk je mobieltje uit je handen worden gesnaaid.

Ik vind het ‘een worsteling’ om een goed veiligheidsplan te maken. Het thema veiligheid heeft niet echt m’n hart en ik had er niet zoveel verstand van. Ik hoop dat het thema tussen de oren van de collega’s gaat zitten en ben daarvoor al gaan werken met een ‘incidentenrapportage’. Na elke reis die gemaakt wordt, worden de risico’s opgeschreven, zodat we die de volgende keer kunnen voorkomen.

Het boek bevat veel lijsten met tips; zoals een checklist voor huisvesting of je auto;
1.

Reageren