Vanochtend werd ik wakker en las de volgende krantenkop: Honderd vliegtuigen neergestort; 26500 doden. Staatshoofden, parlementen en congressen achterhalen de oorzaak en wereldwijd haast de media zich naar de neergestorte plekken. Het vliegverkeer is per direct stilgelegd en veel mensen annuleerden uit angst hun vlucht.

Stel je voor dat dit echt was en niet alleen vandaag gebeurde, maar ook de dag erna en overmorgen. Het hele jaar zouden dagelijks honderd vliegtuigen neerstorten. Het is onvoorstelbaar dat zoiets zou gebeuren.

Maar het gebeurt; gisteren, vandaag en morgen en de media besteden er geen aandacht aan. Toch zijn er gisteren 26.500 kinderen aan armoede gestorven en gebeurt dat vandaag opnieuw. Waarom komt dit niet in de media? Willen we het niet horen? Is het te confronterend, denken we alleen aan onze eigen hachje? En wat vindt God ervan?

Morgen meer…

Reageren