De buurvrouw van een vriendin houdt zich bezig met gezond eten en publiceert haar bevindingen op haar weblog ‘Smakelijck‘ . Het is leuk om te lezen en het zijn lekkere en leuke recepten. ‘k betrapte Franc:en bij het maken van een preistamppot op haar moderne kookkunst; Op het aanrechtblad stond de laptop en op het scherm een recept. Hieronder een stukje van haar over een gezond eetpatroon.

Het valt me de laatste tijd steeds vaker op dat mensen het moeilijk vinden om een gezond eetpatroon te vinden. Het wordt ons door fabrikanten ook niet makkelijk gemaakt. We worden aan alle kanten misleid. Dit maakt een gezonde keuze er niet makkelijker op.

Om een paar voorbeelden te geven: Het ‘ik kies bewust’ logo. Waar staat het niet op? Op optimel, dat vol zit met aspartaam, en ga zo maar door. Niets ‘bewust’ aan dus. Het logo wat Knorr op z’n verpakking zet: ‘smaak uit de natuur’ terwijl je

Reageren