Het plaatje laat de 25 jarige Tyler Bradt zien, die met een kajak een waterval van 60 meter pakte. Het resultaat was positief; hij overleefde de val en het wereldrecord werd verbroken met een vrije val van vier seconden.

Dezelfde dag las ik een berichtje over een basejumper die met zijn parachute aan een rots kwam te hangen. Hij hing drie uur, nam telefonisch afscheid van z’n vriendin en viel vervolgens 60 meter naar beneden, te pletter op de rotsen.

Spelen met je leven voor de kick. Een tijdje geleden heb ik het boek gelezen ‘overleven op de K2‘ van Wilco van Rooijen. Hij onderneemt drie keer een poging om de meest gevaarlijke berg ter wereld te beklimmen; de K2. De derde keer slaagt hij erin om de top te bereiken ‘by fair means’ (zonder zuurstof). Op de terugtocht vinden 11 medebergbeklimmers de dood en redt Wilco het net, hoewel er verschillende tenen worden geamputeerd omdat ze afgestorven zijn vanwege de kou.

Hoe ver ga je voor de kick?! Is het spelen met je leven? ‘De goden verzoeken’? Wat vindt God van dit soort acties?! Ik weet het niet en voor iedereen ligt die grens weer ergens anders. Ik vind wel dat je verantwoordelijkheid moet nemen voor jezelf

Één reactie op “Spelen met je leven voor de kick”

Reageren