Afgelopen week hadden we een gesprek met de juffen van J0sia over de keuze tussen groep 2 en 3. Onlangs heeft hij zijn toets Taal opnieuw gemaakt. Vorige keer scoorde hij een C, nu een B. Van de 60 vragen had hij er 50 goed.

Hij maakt nu ook al een aantal maanden werkjes van groep 2 die hij best secuur doet (zeker voor een jongen). Volgens de juf is hij assertief, vrolijk, spontaan en leergierig. Reden om de grote stap naar groep 3 wagen.

Waar wij een paar maanden geleden nog sceptisch over waren, zien we nu dat hij ook wel aan de uitdaging toe is. Hij is zo bezig met schrijven en -zoals hij dat noemt- ‘werken’, dat we hem ook willen stimuleren in hetgeen waar hij goed in is.

Toen wij hem tijdens het eten vertelde dat hij naar groep 3 mag na de zomervakantie, kleurde hij helemaal. Hij kreeg een smile van oor tot oor en ging meteen aan de slag met het schrijven van allerlei woorden. Hij was het duidelijk eens met de keuze. Mooi om te zien.

De tweede telg Eli_@s mag vanaf de zomer starten in groep 1. De eerste twee weken zal hij alleen de ochtenden gaan. Hij praat steeds vaker op de peuterspeelzaal en hij ziet er naar uit om net als zijn grote broer naar de basisschool te gaan.

Reageren